Nu er Karlsson udgivet: Bogen om mordet på præsten

karlsson-giftmordSå har “Verdens bedste Karlsson” slået til: Den længe ventede bog om blandt andet mordet på præsten i Borum er nu på gaden.

Andreas og Anna Karlsson har skrevet “Giftmord och gästabud”. Den er på svensk – selvfølgelig – for den handler om kriminalitet og retshåndhævelse i 1600-tallets Halland, og det er jo ikke længere en del af Danmark.

Men fra Danmark, ja fra Borum i Jylland, kom en af bogens gyselige hovedpersoner, Hans Piersen, og han kom som fredløs, for i 1649 havde han brutalt myrdet sognepræsten i Borum-Lyngby, og det var også dengang ganske forbudt at slå præster ihjel. Viborg Landsthing havde stadfæstet Framlev Herredstings dom, der lyste Piersen fra hans fred, som det hed.

Andreas Karlsson plejer at slutte sine venlige mail til Lokalhistorisk Arkiv med ordene “Många hälsningar från andra sidan Kattegatt”.

Nu anbefaler vi her på denne side af Kattegat hans og søster Anna Karlssons grundige, lokalhistoriske arbejde til læsere på den side af Kattegat, der forblev dansk . Prisen er 255 kr. – vel at mærke af de billige, svenske kroner. Læs mere om bogen her:

Bog om giftmord og den slags