Koret kom godt fra start

Kor-2003-web

Søren Krog viser takten.

Borum-Lyngby Koret er efterhånden en veletableret institution i lokalsamfundet. Sådan så det ud i sin spædeste start. Vi er til øveaften under det forsænkede loft i Borum Forsamlingshus i maj 2003.

Søren Krog, Løkkediget 4, var ildsjælen, der fik gang i det lokale kor. Han fandt materiale frem, hersede og dirigerede, og lige fra første øveaften viste der sig grundlag for at synge op til firestemmigt: bas, tenor, alt og sopran. Søren ønskede også, at det i stor udstrækning skete a capella – altså uden musikledsagelse – og det sidstnævnte gik nogle gange bedre end andre.

Den allerførste øvegang var 7. november 2002. Det første arbejdsudvalg bestod af Karen, Helle, Gertrud og Pia. Der var med andre ord mange om at tage initiativet.

Da Søren Krog måtte forlade Østjylland, kom nye, dygtige korledere til, og nu var de ikke længere lokale: Sarah Thestrup, Jens Dalsgaard og Tina Buchholtz.

Repertoiret har igennem årene strakt sig fra klassiske stykker med tekst på latin over musical, Shu-bi-dua og danske sange til jazz og skolelærerrock. Fjerneste koncerter har til dato været i Hammel, Rønde og Nordby (Samsø). Flere har der været i sognegården, forsamlingshuset, til sommerfest, grundlovsmøde og i de to lokale kirker.

En stor del af deltagerne fra 2003 er med i koret den dag i dag. Fra venstre på det desværre ikke superskarpe foto ses eller skimtes bl.a. Kirsten, Gertrud, Nancy, Susi, Helle, Karen Anne-Grethe, Tove, Lene, Heine, Torben, Jens-Christian og Lars. Bag kameraet: Peter

På billedet nedenunder fra 2004 synger koret med 24 lokale medlemmer. I dag er koret endnu  større med op til 30 deltagere. Men deraf kommer en hel del udefra.

Bemærk det høje, sorte klaver på det øverste billede. Klaveret var slemt upraktisk, men udgjorde dengang en forudsætning for, at der overhovedet kunne komme et kor i gang i forsamlingshuset. Det blev hurtigst muligt udskiftet med et digitalt klaver. Siden da har dirigenten både kunnet akkompagnere sine mestersangere – og se dem.

Koret synger på Lyngbygård-festivalen sommeren 2004.

Koret synger på Lyngbygård-festivalen sommeren 2004.