Når gården skulle præsentere sig

Amhøjgården præsenterer sig i 1896.

Amhøjgården viser sig fra den pæneste side i 1896.

Stor ståhej på gården. Der er kommet fotograf.

I dag kan det være svært at begribe, hvor stor en begivenhed det var, at der skulle tages et billede. Men resultatet her er fra en tid, da fotografiet endnu var ganske nyt, og fotografer var mere sjældne, end tækkemænd er i dag.

På denne dag i 1896 skal slaget stå på Amhøjgården, Selkærvej 8 i Lyngby.

Gårdejer Laurs Eriksen og hustru sidder i vognen, og alle andre står bomstille, så billedet kan blive skarpt. Kun hestene virrer lidt med hovedet, kan man se.

Alle stoltheder er trukket frem på pladsen mellem stuehuset og møddingen, blandt andet familiens moderne cykel og præmiekoen. Husstanden er inklusive tjenestefolk på 14 personer, hvilket var almindeligt.