En sød, lille lastbil til alle formål

Moderne anlægsarbejde på Møllevejen 1961.

Moderne anlægsarbejde på Møllevejen 1961.

På Borum Møllevej 11 byggede Oda og Søren Madsen hus, og det så sådan ud, da der blev gravet ud på grunden 4. maj 1961.

Det var ret moderne metoder, der slog igennem, for man havde lånt Tilst Teglværks gravemaskine. Den læssede jorden på lastbilen tilhørende Thorvald Olsen, Langelinie 55. Der kunne ikke være meget ad gangen sammenlignet med nutidens materiel, men læsset skulle heller ikke så langt. Det blev tippet af på det sted, hvor den nuværende legeplads ligger.

Tallet på døren betyder ikke “vogn 15”. Olsen havde kun én lastbil. Men han havde telefonnummer Borum 15.

Samme lille lastbil blev i de år også brugt som ”bus” til Borum Skoles årlige udflugt. Der blev sat høje sider på ladet, og så blev alle børn kørt til toget ved Mundelstrup Station, fortæller et af børnene, Ivan Nielsen, Borum Byvej 15B. Det er ham, der er den lille chauffør på billedet. Den rigtige var Leif Mikkelsen, tidligere Borum Landevej 9.

En lille detalje om skoleudflugterne huskes af Signe Aaby: Bag på lastbilen stod med tydelig skrift: ”Godkendt til kreaturtransport”…