Kapellet på murens top

I vinteren 1980-81 blev kapellet ved Borum Kirke revet ned. Den nydelige lille bygning i røde mursten med de elegante lysninger over de romanske vinduer stod på toppen af det østlige skel, hvor den gamle kirkegårdsmur i kløvede kampesten slog et knæk.
Kapellet var i nogle år ikke blevet brugt ret meget eftersom de fleste mennesker nu om stunder dør på sygehusene, og toiletterne i kælderetagen var ikke videre indbydende. Men frem for at sætte bygningen i stand valgte de ansvarlige at fjerne den, og på den åbne plads mellem kirken og præsteboligen blev der nu sat en lang bygning mage til en mængde andre, der i de same år blev tegnet af arkitekt Exner: nøgen, smal, hvidkalket og med depot i den ene ende og kapel i den anden.
Mere dyrt end pænt, mente mange i Borum, da de så huset – ja, og sådan set også regningen.
Det gamle kapel blev opført i 1912. Det var omtrent samtidig med den pompøse præstebolig, der stod klar i 1911. Sandsynligvis har de haft samme arkitekt.

Skriv et svar