Om

Klik på kortet og se, hvilket område vi beskæftiger os med.

Klik på kortet og se, hvilket område vi beskæftiger os med.

Lokalhistorisk Arkiv for Borum og Lyngby Sogne er vores fælles, lokale hukommelse.

Hjemmesiden indeholder smagsprøver. Men den rummer kun en lille brøkdel af alt det, der findes i arkivet.

Du kan besøge arkivet her:
Borum-Lyngby Sognegård
Lyngbygårdsvej 41
Sidste tirsdag i måneden kl. 13-16 (juli undtaget).

Du kan også ringe på 2068 8084 og aftale et tidspunkt. Eller maile til  borumlyngbyarkiv@gmail.com. Det vil ofte give et bedre resultat end blot at møde op, fordi vi i ro og mag kan finde materiale frem om det emne, der interesserer dig.

Arkivet begyndte ved, at vi så småt samlede lidt ind i Borum allerede i 1978, men der gik yderligere nogle år, inden det fik status af et egentligt lokalhistorisk arkiv. Siden har vi lagt lag på lag.

Hjemmesiden kunne første gang tilbydes i januar 2006. Også her lægger vi lag på lag.

Vi modtager med tak lokalt materiale, der er værd at gemme på:

Billeder
Dokumenter
Skøder, regnskaber, ejendomsoplysninger
Film
Digitale sikkerhedskopier
Dagbøger
Erindringer
Breve

Klausulering:
Lokalhistorisk Arkiv formidler viden om lokalsamfundet. Men vi kan også holde på hemmeligheder. En del materiale i Arkivet er personfølsomt og klausuleret indtil bestemte år i fremtiden. Derfor fungerer et arkiv på en helt anden måde end et bibliotek. Der er ingen selvbetjening.

Personbeskyttelse:
Arkivet har her på sitet bestræbt sig for at overholde reglerne i Databeskyttelsesloven. Skulle du finde eksempler på det modsatte eller ønske et billede eller en oplysning fjernet, beder vi dig om at kontakte os på borumlyngbyarkiv@gmail.com

Copyright:
Eftertryk og hel eller delvis elektronisk gengivelse af hjemmesiden er kun tilladt med skriftlig tilladelse. Al ophavsret til tekst og billeder opretholdes.

Medlemmer af arbejdsgruppen:
Peter Poulsen (arkivleder), Langelinie 69, Borum, tlf. 2068 8084
Gunhild Trøllund Pedersen (kass.), Bysvinget 17, Borum
Birgit Sørensen, Langelinie 63, Borum
Ulla Hune, Stillingvej 220, Borum
Kirsten Bønløkke, Lyngbygårdsvej 31A, Lyngby

Bogen om Borum udkom i 2023 i samarbejde med Østjysk Hjemstavnsforenings forlag. Bogen er på 616 sider og har over 400 illustrationer. Den sælges fra arkivet for 250 kr. plus eventuel fragt.

Gammelt til salg: I 26 år udgav Arkivet en lokalhistorisk kalender på papir med billeder og historier. Lokalhistorisk Kalender for Borum-Lyngby 2012 blev den sidste. En del af de ældre kalendere kan fortsat købes. Pris: 40 kr.

Støtteforeningen for Lokalhistorisk Arkiv for Borum og Lyngby Sogne har over 80 medlemmer. Du kan for bare 30 kr. pr. år blive medlem ved at sende en mail til borumlyngbyarkiv@gmail.com

Hvis du bliver træt af at surfe på Internettet: Klik her.